PHONE No. ING | Tirana Aduka
Custom Search

Wednesday, January 23, 2013

PHONE No. ING

PHONE No. ING by tiranaaduka@ymail.com
PHONE No. ING, a photo by tiranaaduka@ymail.com on Flickr.
Siapakah ING
ING Insurance Berhad adalah sebahagian daripada Kumpulan ING, institusi kewangan global berasal dari Belanda yang menawarkan perbankan, pelaburan, insurans hayat dan perkhidmatan persaraan kepada lebih 85 juta pelanggan persendirian, korporat dan institusi di lebih daripada 40 buah negara. Dengan tenaga kerja yang pelbagai kira-kira 107,000 orang, ING didedikasikan untuk menetapkan standard dalam membantu pelanggan menguruskan masa depan kewangan mereka.

Di Malaysia, ING Insurance menyediakan semua kelas insurans yang terdiri daripada insurans (kehidupan dan umum), faedah pekerja dan bankasurans. ING Insurance mempunyai kekuatan kewangan, pengalaman, perkhidmatan rangkaian pusat, serta pasukan kakitangan dan ejen terlatih untuk berkhidmat kepada pelanggan lebih daripada 1.5 juta di seluruh negara. Seperti pada akhir tahun 2009, nilai jumlah aset adalah RM12.4 bilion, dengan modal berbayar RM140 juta.

ING Insurance sentiasa mencari bagi orang-orang yang berkebolehan dan berkelayakan untuk menyertai budaya kita pemenang. Organisasi kami adalah majikan peluang sama rata yang percaya dalam memupuk tempat kerja yang kondusif dan menarik.

Jika anda adalah inovatif dan dinamik, hantarkan resume anda menyatakan mengapa anda adalah calon yang sesuai kami, dan apa-apa kelayakan dan pengalaman yang menyokong. Kami mempunyai peluang kerjaya dalam bidang-bidang berikut: Jualan dan Khidmat Pelanggan, Pusat Panggilan, Operasi (Pengunderaitan dan Tuntutan) dan IT.

https://www.ing.net.my/ingcorporateweb/partofing.aspx


President and Chief Executive Officer

Encik Bill Lisle menyertai AIA pada Januari 2011 dan dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif untuk membawa integrasi AIA dan ING di Malaysia berkuatkuasa 26 Disember 2012.

Encik Lisle dalam kerjaya insurans menjangkau 25 tahun, dan dia telah menubuhkan rekod yang cemerlang dalam kawasan pembangunan agensi, dengan pengalaman yang luas mengurus dan meningkatkan kualiti, produktiviti, kecekapan dan kemahiran tenaga agensi. Salah satu peranan terawal beliau berfokuskan pengedaran adalah dengan AIA pada tahun 2001, di mana beliau merupakan ketua pembangunan agensi bagi AIA Singapura. Encik Lisle kemudiannya menyertai Prudential Corporation Asia sebagai Pengarah Pembangunan Agency, Asia Selatan dan kemudian sebagai Ketua Pegawai Agensi untuk ICICI Prudential di India.

Pada tahun 2004, Encik Lisle menjadi Pengurus Besar, Pengagihan bagi Prudential Malaysia di mana beliau bertanggungjawab untuk pembangunan strategik Pengagihan Perniagaan. Antara 2005 dan 2009, Encik Lisle memegang peranan Ketua Pegawai Eksekutif dengan PCA Life Korea dan kemudian Prudential Malaysia. Sebelum menyertai AIA pada Januari 2011, beliau berkhidmat sebagai Pengarah Urusan, Asia Selatan, Aviva, peranan yang termasuk pengawasan bagi perniagaan kumpulan itu di Hong Kong, Malaysia, Singapura, Korea, Sri Lanka, dan India.

Sejak menyertainya AIA, Encik Lisle telah memainkan peranan utama dalam membangunkan, memandu dan melaksanakan Agensi Premier kami dan strategi Pengagihan Perkongsian dan inisiatif pertumbuhan perniagaan. Beliau telah berjaya membawa proses berkembang dan mengoptimumkan kualiti platform pengedaran yang mantap kita bekerja rapat dengan Eksekutif Serantau Eksekutif dan Pegawai Negara Eksekutif dan pasukan masing-masing. Encik Lisle akan terus mengetuai fungsi kumpulan pengedaran agensi dan akan kekal sebagai ahli jawatankuasa eksekutif kumpulan sifat itu.

9 comments:

Anonymous said...

Insurance yang menjaga KA Ni hehehe

Anum said...

bagus ada insurance

TiranaAduka said...

*kesuma angsana
*anum

Terima kasis sis......alhamdulillah..adala rezeki sikit ni......

Unknown said...

gud info ^^

Aziela said...

Saya dah 11 tahun guna ING untuk diri sendiri dan keluarga. Alhamdulillah memang sangat membantu.

Unknown said...

ahaa.. xde insuran lg ni .. heehe

Unknown said...

wah..info psl ING...tq TA..

TiranaAduka said...

*aziela
*Mar Haini Abdul Rahim
*Riedaffya ibrahim
TERIMA KASIH SUDI LAPANGKAN MASA DI TERATAK TIRANA ADUKA.NANTIKAN KUNJUNGAN BALAS TA KE TEMPAT ANDA.HAPPY BLOGGING..

Unknown said...

nice info bro tirana.... sama kad dgn remy......