Terlebih dahulu memohon maaf jika post kali ni kurang lengkap atau ada cacat celanya . Atas permintaan orang tercinta Tirana Aduka cuba menyelitkan sesuatu di dalam blog TiranaAduka ini...
Mungkin dulu aku hidup susah dan makanan pun tak mewah..tapi aku bersyukur sihat dan membesar dengan cerdas dan bijak...Syukur Alhamdulillah.......
Ingin menyorot kembali makanan yang aku nikmati dan di kongsikan di blog TiranaAduka Ini...

Pucuk paku , biasanya mudah di dapati di kawasan belukar atau kebun-kebun yang semak.Pucuk paku merah menjadi pilihan Tirana Aduka, selain daripada pucuk paku hutan berwarna hujau secara keseluruhannya..

Setelah di cuci , pucuk paku di basuh dan di bilas kemudian di rendam dengan air garam selama 10 minit..
Atas bantuan orang tersayang membantu TiranaAduka
Terima kasih My Lover..
SUKANYA..AKAK NI SELERA MASAKAN KAMPAUNG...KALAU PUCUK PAKU MERAH NI KAT SINI ORG PANGGIL PUCUK KEMIDING...
ReplyDeleteSEDAP SANGAT RENCAHKAN DALAM BUBUR LAMBUK...BUBUR LAMBUK MAK AKAK BUAT..HMMM..MABELES SANGAT..HEEEE..
*c'jai.
ReplyDeleteErm..baru tau boleh masukkan dalam bubur.leh cuba resepi tu sis.terima kasih sis c'jai.sudi lapangkan masa di blog tirana aduka.
*c'jai.
ReplyDeleteErm..baru tau boleh masukkan dalam bubur.leh cuba resepi tu sis.terima kasih sis c'jai.sudi lapangkan masa di blog tirana aduka.
sedap nya pucuk paku~! mmg kegemaran aina. =)
ReplyDelete*aina yazid
ReplyDeleteErm..buat masak pe? Huhu..tq sudi dtg.
sedapppp.. nyum2.. suka pucuk paku gulai lemak.. marveloss..
ReplyDelete*akuHaniAsyirah
DeleteTerima kasih juadah biasa2 je..
Rajin tersayang menolong....hihihi
ReplyDelete*Hanif Idrus
DeleteSaya x pandai masak.jadi sya mintak bantuan my lover.saya tau makan je dan komen.ahakz
Amboi....memasak dgn yg tersayangg...apa apa pun ada jadi sedap aihhh.... ;-)
ReplyDeletebest kalau buat bubur lambuk ni... =)
ReplyDeletesedapnya puck paku ni+sambal belacan.. lagi bererti bila ada yang tersayang. ;)
ReplyDeletememang sedap ;)
ReplyDeletesaya dtg dr blog miz ruha ...:)
tak makan sayur..hehe
ReplyDeletePucuk paku. Terasa lama dh xmakan. Tp serius dlu bila mkn mmg suka sgt. La ni dh xnmpk hutan jd xde jumpa la.. Nyum2..
ReplyDelete*saniah
ReplyDeleteAlhamdulillah..hehe jangan jeles erk.
*miz ruha
Erm boleh je.
*si pipi merah
Ape je pun sodap kalau ada org yg tsayang disisi. Malu ni
*adyna
Betul tu
Terima kasih sudi dtg.nantikan kunjungan blas tirana aduka tau.
*mamawaiz
Alamak sis rugi la.tapi tak pe saya paham.coz adik TA pun ada sorang cam sis.
*baby comel
Masakan yg simple dan lazatkan? Thanks sudi singgah.
eh, pucuk paku ni masakan negeri mane ea? kalau buat bubur lambuk 2 best.huhu
ReplyDeletesusah nak dpt yg merah ini. betul kalau di belah pantai timur ia diletakan dalam masakan bubur lambuk. sedap!
ReplyDeletewahhhh memang sedap pucuk paku merah nie .. hurmmm yummy ! ;)
ReplyDeletepucuk paku.....memang terbaik...balik kampung jer baru boleh petik sendiri.......
ReplyDeletemasak lemak pucuk paku pun best!!! apatah lagi dibuat kerabu..... emmmm,,....
YA ALLAH.. u made me recall my memory about this. banyak belakang rumah arwah atok dulu. we all panggil pucuk meding. masak tumis air makan dengan ikan kering.. Masyallahhh. superb...hee
ReplyDeletetak bape nak makan sayur ni.. sayur tertentu je makan.. huu
ReplyDeletemasak apa..? masak lemak... =)
ReplyDelete*aina yazid
DeleteTumis pedas je sis.tq sis sudi lpgkn masa
Amboi Sedanya. hehe.
ReplyDeleteterima kasih nurulee..........
Deletekegemaran akak jugak ni...masa kecik2 dulu sllu petik dgn nenek di kg..Tapi skrang susah nak dapat...
ReplyDelete*mulut payau
DeleteErm.........alhadulillah.....bg tirana aduka kt sini mesih mudah dapat.....
Teringat kenangan memetik pucuk paku di tebing sungai berhampiran rumah. Antara sajian yg selalu terhidang buat akak 10 beradik suatu ketika dulu..
ReplyDeleteTA, minta insan tersayang TA masak n post kat sini ye...huhuhuhuh~ mesti sedap masakan dia.....~
ReplyDeletelame tak makan pucuk paku~ sedapnye kalau buat kerabu..
ReplyDeletelame tak makan pucuk paku~ sedapnye kalau buat kerabu..
ReplyDelete*norzila sensei
ReplyDeleteSemua negeri ada,cuma cara msakkn dan gaya citarasa bbeza
*kesuma angsana
Ya betul.....sini pun ada yg buat begitu sis ka
*ieda
Sudah semestinya sis.tq sis ieda sudi singgah
*remmy hazza
Resepi yg bagus tu bro......lehh je layan
*azian elias
Huhuhu tq sis sudi siggah
*kay_are
Baruu tau ni ttg kay are.....
kenapa mesti rendam dalam air garam dulu... tak pernah pulak masak pucuk paku ni
ReplyDeletexpernah tgk hok caler merah
ReplyDelete*izan mama mia
DeleteBiasa nampak yg hijaukan.hehehe...sama je sis..rasanya.tq sis sudi lapangkan masa.di blog ta ni
*ibu intan
ReplyDeleteSekadar petua org lama.redam air garam
suka gile mkn ni sedap gileee3!!! omg mana nk dpt kt kl :'(
ReplyDeleteWowww!! Bila tengok nampak cam sedap sesangat :D
ReplyDeleteSedapnya..makan ngan nasi panas2 kena plak ikan bakaq cicah sambal mmg mantap ni..
ReplyDeletekat kg sy byk benda ni.. selalu kutip wat sayur lemak sedap... klu tumis blm cubalagi..
ReplyDeletesalam..
ReplyDeleteuisshhh, sedap ni.. dapat pula cicah dengan sambal belacan :)
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete2016-4-15 xiaozhengm
ReplyDeletenike air max
rolex watches
christian louboutin sale
coach outlet
canada goose outlet
louis vuitton outlet
coach outlet
cheap jerseys
true religion
louis vuitton outlet
jordan 8
coach outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet
ugg boots
coach outlet
kobe bryant shoes
air max 90
kobe 11
cheap jerseys wholesale
michael kors outlet
michael kors outlet
michael kors handbags
instyler curling iron
ralph lauren polo
nike uk
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
nike roshe flyknit
louis vuitton handbags
burberry outlet
juicy couture
cheap jordans
caoch outlet
ray ban
nike air jordan
nike air huarache
tiffany and co
burberry outlet
christian louboutin outlet