Bahasa Jawa - TUKUL | Tirana Aduka
Custom Search

Monday, November 26, 2012

Bahasa Jawa - TUKUL

Bismillahhirrohmannirrohim...

BELAJAR BAHASA JAWA

Ayat Dalam Bahasa Jawa

DI PEK PUCUK E' WA 'E
ESOK TUKUL MENEH SENG BARU
MILIH SENG NOM WA'E
ENAK GAWE JANGAN
GAWE MADANG MENG KO


Makna Dalam Bahasa Malaysia

Di Petik Pucuknya Sahaja
Esok Tumbuh Yang Baru
Pilih Yang Muda Sahaja
Sedap Di Buat Lauk
Buat Makan Tengahari Nanti

by TiranaAduka

13 comments:

Anum said...

selamat pagi :)

Remy hazza said...

he3...... berbelit lidah remy.... bunyi ok...nahu tak ok...he3

Kakzakie said...

Sebenarnya kalau nak betul prounce pun macam tak betul kan kalau guna huruf 'T'. Sebab kena ditekankan seolah-olah ada 'd' disitu.

Wong kito wahe seng reti maksud kakak nang kene.

miz ruha said...

belajar bahasa jawa...
nasib baik ada translate... kalau tak memang tak faham langsung...

PinkUmmi said...

berbelit sudah lidah nih

Cik Nur said...

kiranya tukul itu maknanya tumbuh ya..

Kesuma Angsana said...

aduhai susah nak sebut ni TA

Si Matatajam said...

M salah sorang yg terbelit lidahnya.. Tapi best sb bleh belajar..

ants kaka said...

buat Orang Malaysia,,bahasa Jawa Anda sudah lumayan sob.

MizTia said...

ahaha tukul arwana dikira saya ternyata tumbuh


kak aku masang Link kakak tirana tapi bingung mau pake yang website mana ya kak..
kalo boleh tahu link miztia ditaruh dimana kak , jadi nanti miztia letakan kembali dengan url blog yang ada nama miztia, jawabnya di blog miztia ya kak .. maaf merepotkan nih kak , dan maaf baru miztia konfirmasi :)

makasih kak.

azizah :) said...

nak belajar bahasa jawa lah.. suami jijah jawa tu..tp dia pon sendiri tak tahu..hehe

Coach Factory said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Xiaozhengm 520 said...

2016-4-15 xiaozhengm
coach outlet store online
ralph lauren uk
adidas shoes
jordan retro
coach outlet
ugg boots
kobe 9
ray ban sunglasses
michael kors outlet
gucci handbags
kevin durant shoes 8
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
burberry outlet
hollister outlet
tiffany outlet
oakley sunglasses wholesale
nike huarache shoes
coach outlet
oakley outlet
oakley sunglasses
coach factory outlet
michael kors handbags
michael kors outlet
louis vuitton
adidas uk
nike air max
supra sneakers
true religion shorts
louis vuitton outlet
toms shoes
michael kors outlet
toms
toms shoes
michael kors purses
polo ralph lauren
christian louboutin outlet
air jordan pas cher
coach factory outlet
christian louboutin outlet