Ikan Bakar antara kegemaran TiranaAduka..
TiranaAduka tak kira apa jenis ikan , hatta ikan kembung pun sodap...Yang penting aromanya
Menggunakan tempurung kelapa kering menggantikan arang sebagai bahan bakar
skrg para ibu ada pemanggang ajaib kununnya..boleh masak apa saja pendekata 365 hari tak payah makan kat luar (iyalah tu...) tak yah panas muka, hidung hitam kena asap arang...heee
ikan favourite intan! hehe..ikan kembung pon sodap..letak serbuk kunyit, garam ket..bakar..kalau kat umah yg x leh nak bakar kat atas tanah, leh balut dengan kertas aluminium, letak dalam kuali yg berminyak sikit..ttekan dgn penutup periuk...siap..makan..:P)
12 comments:
Wah, ikan bakar.. so nice
skrg para ibu ada pemanggang ajaib
kununnya..boleh masak apa saja
pendekata 365 hari tak payah makan kat luar (iyalah tu...)
tak yah panas muka, hidung hitam kena asap arang...heee
TA..
jom la beli pemanggang ajaib..
cpat, jimat ;D
meh singgah sini
wa best la..mkan ikan bako
kembung pun kalau segar..sodap ape...
rajinnya bakar guna tempurung..
zmn skrg org masuk oven n microwave je..tapi rasa x sesedap yg asli cam ni
guna tempurung atau arang lagi sedap rasanyakan bro...dari guna oven.......dah lama tak bakar ikan.... nak kena balik kg nie....
ikan favourite intan! hehe..ikan kembung pon sodap..letak serbuk kunyit, garam ket..bakar..kalau kat umah yg x leh nak bakar kat atas tanah, leh balut dengan kertas aluminium, letak dalam kuali yg berminyak sikit..ttekan dgn penutup periuk...siap..makan..:P)
wahhh jadi lapperrr nyam-nyam heheh
wow.. saya pun suka ikan bakar begini..
wahh...mlm2 tgk ikan bkar, mnyanyi2 perut ni.. :)
nak2 pula cicah air asam kan..
wahhh..mengancamnya..!hihih
udah lama nih aku ak makan ikan bakar, yang banyak ayam bakar.
bagi bagi donk :D
.
Post a Comment