Suatu Ketika Bersama.. | Tirana Aduka
Custom Search

Sunday, March 10, 2013

Suatu Ketika Bersama..

Aku melu mbahku seko cilik, nang alassan meron alas sampek padang di tanduri ubi ,pisang serei, jaman kui ubi orak payu di dol..gor di sedekah key kambek mejid ,ngawe mangan ayam kampung.
Mabah wedok kambek mbah lanang temen wong nge..gemlitu
Aku tot key mbah lanang ku munggah bukit , banter banget nek melaku mbah ku , aku ketinggalan nang buri.. melas aku dewekan
Di enteni nang duwor bukit, aku munggah alon alon wedik tibo kepelarak, sakit angger tibo..sabar ngenteni mbah lanangku..
Aku nyelok key mbah lanag ku 'ATOK'


Nang gobok bodol ngenteni udhan deres mandek...mabah lanag kambek mabah wedok jagong bareng-bareng aku nag tengah bocah cilik iki...ngerung-gok key ceritan wong tua memang gayah..
Ngombeh wedang teh 'O' kambek ubi godok tutul sambel tumis...Aku dewe orak tahan di gawak key gulo men legi..Mbah lanang ku nguyu ndelok bocah cilik iku.
Mabah lanang ku telaten ngerumat gaman, angger ono wayah lapang di rumati siji-siji sampek melitit, di asai sak kabeh hanney... aku gor ndelok key ..cangkem mey yo berawek kambek aku..
dino-dino koyo ngunu..
Angger wes ngang-go gaman gelem ngerumat nek orak dang bejat...orak tahan sui..
Larang murah kui nombor loro seng apik yo dirumat wes lumrah alam angger di goh dino-dino yo gelis entes..

Lurah ei bijek... kaji Barudin , sak iki wes arwah wong ngey,, yo apik kambek ku..Kalingan aku kambek arwah sukono..mbok-mbok ono seng reti mboco iki yo aku kangen..

TiranaAduka


4 comments:

Nadia Johari said...

pergh penin

Wirda Amir said...

salam tirana...

nak teka la kisah ni...tirana dan aruah atuk ye..?tirana ta tahan makan pedas..

tirana rindu...hehehe...

Remy hazza said...

he3... sepatah remy tak faham wak.... nak kena bukak kamus jawa ler jawabnya..... yg remy faham... atok.... bukit....sabar.....alam....

Aziela said...

Ngayah yo kang...teringat kisah cilik. Oooh...masa bocah cilik sing orak mangan pedas yo....

Iyolah kang....nyong pun kangan juga sama arwah mbah lanang.