KUWALIK | Tirana Aduka
Custom Search

Friday, January 11, 2013

KUWALIK


Nek Masang Ojo KUWALIK
Orak Iso Melbu Mengko
Di warai seng apik iki
Men  Kepenak kerjan ney
Angger KUWALIK yo Orak Apik
Di Sawang Moto
Jajal Orak KUWALIK
Kan Apik

Maksud Ayat Dalam Bahasa Malaysia

Pasang Usahlah TERBALIK
Tak Boleh masuk Nanti
Diajar Yang Baik Ni
Biar Mudah melakukan Kerja
Jika TERBALIK Tidak Elok
Di Pandang Mata
Cuba Tak TERBALIK
Kan Cantik

KUWALIK = Terbalik

TiranaAduka

9 comments:

Nora Karim said...

sekali sekala belajar jawa best gak... sampai berbelit lidah nak nyebut.. hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

tergeliat nak baca . hehe
salam bro TA . lama momoy tak ke sini.
pengakhiran momoy bulan 4 nih . dan free sikit saat itu

.::: Princess MOMOY :::. said...

tergeliat nak baca . hehe
salam bro TA . lama momoy tak ke sini.
pengakhiran momoy bulan 4 nih . dan free sikit saat itu

aby said...

Angger enggo katok usah kuwalik yorr

RYS AREESA NASIR jr said...

suami saya orang Jawa, family belah in-laws sana, masih kuat berbahasa Jawa... tapi nak masuk tahun kelapan kahwin saya masih tak boleh nak faham bahasa Jawa kecuali... kaus! hu hu...

Fiza Rahman said...

Terseliuh lidah nak membacanya ☺☺

Murni Alfathunnisa said...

salam Tirana,

belajar bahasa baru lagi hari ni..
KUWALIK tu terbalik maksudnya..hehe...tq.

Ratu Hatiku said...

hrtu pegi keje penah pakai tudung kuwalik...hehehe

Nadia Johari said...

opo ne yang kualik tu tirana..=)