PAMAN | Tirana Aduka
Custom Search

Saturday, January 12, 2013

PAMAN


Paman ku Adhoh Mangon ne
Angger Kangen Payah
Paman Ku Bojo ne Loro
Orak Pediren
Aku Seng Nyawang
Njero ne Aku Orak Ngerti
Seprene Apik Wae
Kui Paman Ku


Maksud Ayat Dalam Bahasa Malaysia

Pakcik ku Tinggal Berjauhan
Kalau Rindu Susah
Pakcikku Isterinya Dua
Tidak Bertelagah
Aku Yang Menyaksikan
Dalamannya Aku Tak Tahu
Hingga Kini Elok Sahaja
Itulah Pakcik ku

PAMAN = Pakcik
SEPRENE = Hingga Kini
BOJO = Isteri

TiranaAduka

13 comments:

Ayie Abas said...

salam TA...:)

loro tu masa kecik ayie selalu sebut...dari sici kalau tak lupa sampai soploh. (betul ke tak) haha

aby said...

mok melu koyo paman nay nyimpen bojo loro ke ...
ngayah rosonay ...
he..he..

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam. aha
yang ini momoy tahu maksudnya
sama dengan bahasa Indo
paman itu pakcik
hehe

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2013/01/alamak-dah-2013.html

Ummi Iman said...

Mmg susah sikit kalau tinggal jauh2. Kalau adil pasti aman ;)

Azie Namico said...

TA azie singgah sini...BOJO ! begitukan....ahaks

Kstiawan said...

Paman ku Adhoh Mangon ne..? pasti salah ketik ya kawan? yang bener "Paman ku Adhoh Manggon ne".
hehehe.. maaf sedikit ngoreksi.

terimakasih sudah berbagi..

boni kacak said...

aku tak sabar nak cari bojo lah..hehehe.. teringin sangat dah ni..hehehe

Jay Ar said...

Pamanku suka naik speda walaupun di rumah ada mobil hadiah anaknya...

Budak Kampung said...

paman eneng bojo
tapi bojo orak keneng beranak
jadi paman disuruh kawin lain
paman xnk kata nak sehidup semati dgn bibik

wantie said...

tau perkataan paman ni bila dengar lagu anak lima. " mau ke mana adik yg manis jalan seniri tiada berteman.... ha lagu tu ada sebut perkataan paman.

syyyy... kalau nak tau ibu saya pun bermadu. dorang tu terbaiklah.. kalau u sakit I jaga kalau I sakit U jaga. kalau ayah sakit. pakat pakat jaga...
( sampai hari ni dok fikir mcm mana dorang boleh baik cam tu ek?)
Kuasa Allah kan..

Miz Tia said...

paman di malaysia apa ??


oya TA .. miztia minta support dan follow buat blog baru ni http://www.miztia-respect.blogspot.com/ .

kak nora said...

bunda singgah sini TA..

Remy hazza said...

untung beristeri dua...pandai kemudi...semua bahagia....