ATOK DAN NENEK SEBELAH MAK | Tirana Aduka
Custom Search

Tuesday, July 17, 2012

ATOK DAN NENEK SEBELAH MAK

TIRANA ADUKA KERETA
         Aku amat jarang menziarahi atok dan nenek sebelah mak....mungkin kerana jauh atau mungkin .......
keluarga sebelah mak....agak berada sedikit taklah mewah....cuma...atok sebelah mak mempunyai sebuah kereta....dan semasa aku kecil ...memang tak pernah naik kereta atok....kalau dikira dalam setahun mungkin 5 atau 6 kali saja aku menziarahi mereka....itu pun sekejap.......




            Mak anak yang ke lima dari 7 orang adik beradik..
6 perempuan dan seorang lelaki.......makcik dan pakcikku semua ramah.....menyambut kedatangan kami tat kala mereka berada di rumah atok....

.
             Walaupun aku jarang kerumah atok.......nenek kerap kali mengunjungi rumah ku setiap petang sabtu.......membawa ole-ole....buat cucu-cucu kesayangan...hanya dengan berbasikal......nenek mengayuh dari pagi hingga ke petang untuk menziarahi semua cucunya.....kudrat nenek kuat sekali.......setiap minggu kehadiran nenek amat dinantikan oleh kami adik beradik.....seronok bila nenek sampai.....Atok mungkin sibuk untuk menjengguk kami tapi tanpa keizinan atok nenek mungkin tak sampai ke rumah ku........KALAU  tiga minggu nenek tak dapat datang kami adik-beradik akan tertanya-tanya......

6 comments:

Ikhwan Suhaimi said...

Cerita ni best, macam drama sikit.. :)

TiranaAduka said...

#Ikhwan Suhaimi

Thanks...ada pembace yang komen dengan e-mail sahaja...saha hargai juga ..
Selera pembaca berbeza-beza....ada yang suka ada yang tidak suka ...
Penerimaan saya neutral....

Thanks so much

sedutzone said...

boley beli kat magnum... first prize... ahakz...

TiranaAduka said...

#sedutzone....

Ha.nakal la tu sedutzone...cubit nanti.....
tu bukan plate asal kereta tu.....
grand lain kereta lain....inspection..buat punch no lain....kereta lama...jarang guna...kecuali ada show....

C'Jai said...

Kenangan dulu2...memang indahkan... terbayang suasana kampung era 60 dan 70an..

TiranaAduka said...

#Cjai..
Kalau terlintas di hari tu terus buat post....
Tak semua memori boleh ingat semua sis

Terima kasih sudi singgah